En ole pitkään aikaan kerinnyt päivittelemään blogia joten nyt on aika sille
Bongasin Hellapoliisin sivuilta ihanan ohjeen ja päätin tehdä kun vieraita oli tuolloin tulossa
Hyydytetty kakku Lontoon rae-suklaasta
Pohja:
200-300 g Digestivekeksejä murustettuna
n 100 g margariinia tai voita sulatettuna
Täyte:
5 liivatelehteä
2 munaa + 0,5 dl sokeria vaahdotettuna
2,5 dl Flora vispiä tai Flora vanillaa vaahdotettuna
2 tl vaniljasokeria
200 g Lontoonrae-suklaata
1-2 dl laku-/suklaakastiketta
tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen
Koristeena:
Raastettua suklaata ja marsipaanista tehtyjä kukkia
Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos reunavuoan (tai leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan) pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vaahdota munat ja sokeri.
Vaahdota Flora vispi tai Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla.
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa vajaalla teholla n 1,5 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut. Sekoittele suklaata sulatuksen aikana, ettei se pala, vaan sulaa tasaisesti.
Yhdistä muna-sokerivaahto, Flora vanillavaahto ja suklaa keskenään hyvin sekoittaen.
Kuumenna kasarissa tai mikrossa n puoli dl vettä kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet , anna jäähtyä minuutin verran.
Kaada liivateneste täytteen joukkoon tasaisesti sekoittaen.
Kaada puolet täytteestä vuokaan, kaada väliin laku- tai suklaakastikkeesta puolet ja kaada päälle loput täytteestä.
Kaada pinnalle halutessasi loput kastikkeesta.
Hyydytä jääkaapissa muutamatunti/ yön yli
Suklaiset muffinit
12 kpl
1 levy tummaa suklaata
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl vettä
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan veden kanssa.
Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min.
Sulata loppu suklaa ja päälystä muffinit sillä ja ripottele päälle nonparelleja.
Kokeilin hellapoliisin ohjeella pannukakkua. Korvasin maidon vedellä
Pannukakku
Pannukakku
1 l vettä
4 munaa
ripaus suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokaöljyä/100 g voita tai margariinia sulatettuna
Sekoita veden joukkoon munat ja suola, sekä vehnäjauhot ja öljy/rasva.
Anna seokseen mielellään turvota puolisen tuntia jääkaapissa.
Kaada taikina voidellulle uunipellille, tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, tai kunnes pannukakku näyttää kypsältä.
Tarjoa lisäksi hilloa ja halutessasi kermavaahtoa.
Juustosarvet
24 kpl
2 1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
1 pss kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraryynejä
100 g margariinia
Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva ja suola ja sokeri.
Sekoita joukkoon kauraryynit ja jauhot.
Lisää sulatettu margariini. kohtota taikina kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kolmeen yhtäsuureen osaan jota kaulitaan pyöreitä levyjä.
Levyt jaetaan 8 sektoriin ja täyte levitetään päälle.
aloita rullaaminen leveämmästä päästä.
kohota sarvet. voitele munalla ja paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Jäähdytä leivinliinanalla
Kommentit