En ole pitkään aikaan kerinnyt päivittelemään blogia joten nyt on aika sille


Bongasin Hellapoliisin sivuilta ihanan ohjeen ja päätin tehdä kun vieraita oli tuolloin tulossa

Hyydytetty kakku Lontoon rae-suklaasta

 


Pohja:
200-300 g Digestivekeksejä murustettuna
n 100 g margariinia tai voita sulatettuna

Täyte:
5 liivatelehteä
2 munaa + 0,5 dl sokeria vaahdotettuna
2,5 dl Flora vispiä tai Flora vanillaa vaahdotettuna
2 tl vaniljasokeria
200 g Lontoonrae-suklaata
1-2 dl laku-/suklaakastiketta
tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen


Koristeena:


Raastettua suklaata ja marsipaanista tehtyjä kukkia

 

Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos reunavuoan (tai leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan) pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vaahdota munat ja sokeri.

Vaahdota Flora vispi tai Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa vajaalla teholla n 1,5 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut. Sekoittele suklaata sulatuksen aikana, ettei se pala, vaan sulaa tasaisesti.

Yhdistä muna-sokerivaahto, Flora vanillavaahto ja suklaa keskenään hyvin sekoittaen.

Kuumenna kasarissa tai mikrossa n puoli dl vettä kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet , anna jäähtyä minuutin verran.

Kaada liivateneste täytteen joukkoon tasaisesti sekoittaen.

Kaada puolet täytteestä vuokaan, kaada väliin laku- tai suklaakastikkeesta puolet ja kaada päälle loput täytteestä.

Kaada pinnalle halutessasi loput kastikkeesta.

Hyydytä jääkaapissa muutamatunti/ yön yli

 

 

Suklaiset muffinit

12 kpl
00aa2.JPG

1 levy tummaa suklaata
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl vettä

 

00aa2.JPG

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan veden kanssa.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min.

Sulata loppu suklaa ja päälystä muffinit sillä ja ripottele päälle nonparelleja.

 

 

Kokeilin hellapoliisin ohjeella pannukakkua. Korvasin maidon vedellä

Pannukakku

 

Pannukakku

1 l vettä
4 munaa
 ripaus suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokaöljyä/100 g voita tai margariinia sulatettuna

Sekoita veden joukkoon munat ja suola, sekä vehnäjauhot ja öljy/rasva.
Anna seokseen mielellään turvota puolisen tuntia jääkaapissa.

Kaada taikina voidellulle uunipellille, tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, tai kunnes pannukakku näyttää kypsältä.

Tarjoa lisäksi hilloa ja halutessasi kermavaahtoa.

 

 

 

 

Juustosarvet

24 kpl

 

2 1/2 dl vettä

1/2 tl suolaa

ripaus sokeria

1 pss kuivahiivaa

6 dl vehnäjauhoja

1 dl  kauraryynejä

100 g margariinia

 

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva ja suola ja sokeri.

Sekoita joukkoon kauraryynit ja jauhot.

Lisää sulatettu margariini. kohtota taikina kaksinkertaiseksi.

 

Jaa taikina kolmeen yhtäsuureen osaan jota kaulitaan pyöreitä levyjä.

Levyt jaetaan 8 sektoriin ja täyte levitetään päälle.

aloita rullaaminen leveämmästä päästä.

kohota sarvet. voitele munalla ja paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Jäähdytä leivinliinanalla