Pienet omenatortut/ yksi iso

 

2 kananmunaa

11/2 dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

100 g margariinia tai voita

 

Pinnalle:

3-4 hapahkoa omenaa

1-2 rkl sokeria tai farinjisokeria

1 rkl kanelia

Vuokaan:

margariinia tai voita

korppujauhetta

 

 

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota piirakkavuoka.

2. Pese omenat ja poista siemenkota.

3. Sulata rasva kattilassa ja sekoita leivinjauhe jauhoihin.

4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja jäähtynyt rasva munavaahtoon kaapimella sekoittaen.

5. Levitä taikina vuokaan ja lado omenalohkot limittäin toistensa päälle taikinan pinnalle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.

6. Paista torttua/torttuja uunin keskitasossa noin 30 min.

7. Tarjoa vanilija kastikeen tai jäätelön kera