Pienet omenatortut/ yksi iso
2 kananmunaa
11/2 dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita
Pinnalle:
3-4 hapahkoa omenaa
1-2 rkl sokeria tai farinjisokeria
1 rkl kanelia
Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhetta
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota piirakkavuoka.
2. Pese omenat ja poista siemenkota.
3. Sulata rasva kattilassa ja sekoita leivinjauhe jauhoihin.
4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja jäähtynyt rasva munavaahtoon kaapimella sekoittaen.
5. Levitä taikina vuokaan ja lado omenalohkot limittäin toistensa päälle taikinan pinnalle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
6. Paista torttua/torttuja uunin keskitasossa noin 30 min.
7. Tarjoa vanilija kastikeen tai jäätelön kera
Kommentit