Karjalanpiirakat

16 kpl

Täyte:

3 dl vettä

vajaa 2 dl puuroriisiä

6 dl maitoa

3/4 tl suolaa

Kuori:

1 dl kylmää vettä

1/2 tl suolaa

1 1/2 dl ruisjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

1 rkl öljyä tai sulaa margariinia

Kostutus:

3/4 dl maitoa

25 g voita tai margariinia

 

Tee riisipuuro mieluiten haudekattilassa. 

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää riisit.

2.Kiehauta. Lisää maito ja anna hautua kannen alla kypsäksi, noin 1 tunti. Mausta valmis puuro suolalla.

3.Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola ja jauhot.

4.Sekoita aluksi puuhaarukalla, kun taikina alkaa olla paksua, sekoita käsin.

5. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan.

 6. leivo taikinasta 1 tasapaksu tanko

7. Jaa 16 palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi ja laita muovin alle suojaan, etteivät kovetu.

8.Kaulitse piirakkapulikalla pyöreiksi "lettusiksi," käytä reilusti ruisjauhoja apuna.

9.Laita piirakkapohjat muovin alle suojaan. Laita pohjalle n 1,5rkl riisipuuroa, levitä veitsellä. Jätä reunoille alue, joilla ei ole puuroa. Taivuta reunat puuron päälle ja rypytä.
Ripottele pellille hieman vehnäjauhoja ja lado piirakat vieri viereen. Paista uunin keskitasolla 275 asteessa n. 10 minuuttia.

10. Sulata rasva kattilassa, lisää maito/vesi. Upota piirakat nesteeseen, nosta leivinliinan alle pehmenemään.

Tarjoa munavoin kanssa.

 

Tässä koristellut karjalanpiirakat. Tomaattia, viinirypäleitä. Viipailoitua kananmunaa ja meetvurstia